incalzire-prin-pardoseala

Instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseala poate să fie o decizie cu adevarat inteligenta, insa poate veni si cu o serie de neajunsuri. Daca vrei sa optezi pentru o astfel de solutie, este bine sa fii informat.

De cate feluri poate sa fie incalzirea prin pardoseala?

Exista doua variante pentru care poti opta. In primul rand, ai incalzirea traditionala prin pardoseala, care este foarte eficienta si permite transferl de caldura printr-un sistem de tevi prin care trece apa. De regula, este cea mai populara solutie si este adoptata de foarte multi oameni.

O a doua varianta este incalzirea electrica prin pardoseala, care utilizeaza rezistente electrice integrate si se dovedeste eficienta si economica.

Care sunt avantajele incalzirii prin pardoseala?

In momentul in care alegi acest tip de incalzire te poti bucura de o serie de avantaje. Chiar daca instalarea este mai costisitoare decat instalarea altor tipuri de incalzire, totusi, poti genera costuri reduse in timp, in conditiile in care acelasi confort termic oferit de centrala cu incalzire prin pardoseala si de cea clasica, este mai ieftina pentru prima varianta.

Incalzirea prin pardoseala este invizibila, asadar, te poti bucura de o estetica personalizata in camera in care o folosesti. Practic, spatiul folosit in mod normal de radiatoare poate sa fie folosit cu alt scop si iti poate crseste gradul de confort.

Incalzirea prin pardoseala este distribuita uniform si se poate adapta cu usurinta la orice tip de spatiu, indiferent de marime sau de tip. Se poate incalzi atat pardoseala din parchet, cat si cea din gresie, parchet sau marmura, fara a exista riscuri in timp. De fapt, incalzirea de acest tip este una dintre cele mai rezistente variante de pe piata. Vei putea sa te folosesti de un astfel de sistem vreme de 50-60 de ani, fara sa ai nicio problema. Evident, exista si nesansa de a aparea defectiuni, insa aceasta nesansa nu este chiar atat de neagra, in conditiile in care defectiunile pot fi reparate rapid.

Exista dezavantaje ale sistemului de incalzire prin pardoseala?

Din pacate, da! In primul rand, acest tip de incalzire se instaleaza mai greu si este mai costisitor initial. De asemenea, un dezavantaj este dat de incalzirea greoaie iar altul de faptul ca iti va solicita mai multa atentie la asezarea pieselor de mobilier. Practic, daca vrei sa te bucuri de eficienta, trebuie sa eviti asezarea pieselor greoaie petru sistemul de incalzire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *