acoperis-metalic
acoperis-metalic

Foarte multe persoane sunt sceptice atunci cand vine vorba despre acoperisurile din metal. Expertii sustin insa ca acestea ar putea fi cea mai buna optiune pentru multi proprietari de case, din mai multe motive.

Iata 5 mituri despre acoperisurile din metal carora nu ar trebui sa le mai dai crezare:

1. Acoperisul din metal are un risc mai mare sa fie lovit de un fulger.

Realitate: Acoperisurile din metal nu cresc sansele ca locuinta ta sa fie lovita de un fulger. De fapt, in cazul in care casa ta este lovita, acoperisul metalic va ajuta la disiparea incarcaturii electrice, iar pentru ca metalul este un material incombustibil, acoperisul tau nu se va aprinde.

2. Acoperisul metalic face mult zgomot cand ploua.

Realitate: Probabil te gandesti la vechiul acoperis din metal ieftin deasupra hambarului, care suna ca o mitraliera cand ploua… In ziua de azi, se produc acoperisuri metalice moderne care se instaleaza de obicei pe un placaj solid sau pe o alta baza puternica. Acestea nu vor produce mai mult zgomot decat acoperisurile obisnuite cu sindrile din asfalt. De fapt, deseori acoperisul metalic este mai silentios decat acoperisul realizat din alte tipuri de materiale, protejand casa de zgomotul de ploaie si de vreme rea.

3. Acoperisurile metalice costa o multime de bani.

Realitate: S-ar putea sa fii surprins, dar acoperisul metalic costa mai putin decat acoperisul din asfalt daca te gandesti pe termen lung. Nu numai ca va creste valoarea casei tale, dar te va ajuta, de asemenea, sa economisesti banii pe costurile de incalzire sau racire. Acoperisurile din metal ii pot ajuta pe proprietari sa faca economii de pana la 50% din costul energiei in timpul lunilor de vara. Si, in sfarsit, acoperisul din metal ar putea fi ultimul pe care il vei instala pe casa ta. Vreodata! Cu conditia sa fie instalat de un specialist calificat in astfel de acoperisuri.

4. Acoperisul din metal risca sa se rugineasca.

Realitate: Acoperisurile metalice moderne sunt construite pentru a dura zeci de ani. Acoperisul metalic din otel are un strat de protectie acoperit cu zinc sau aluminiu, care este lipit de otel si apoi dat cu o vopsea de inalta calitate, proiectat sa reziste celor mai dure abuzuri de vreme rea si sa ofere culoarea si aspectul dorit de proprietarii de case.

5. Acoperisul metalic se strica mai usor.

Realitate: Acoperisurile metalice moderne sunt construite astfel incat sa reziste ani de zile abuzurilor meteorologice, cum sunt grindina, vanturile extreme si zapada. De fapt, acoperisurile metalice s-au dovedit a fi cele mai puternice in fata uraganelor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *