cabinet-stomatologic

Implantul dentar este cea mai revolutionara solutie de refacere a integritatii bucale, oferind atat functionalitate cat si estetica. Orice cabinet stomatologic ofera proceduri de implantologie si orice persoana stie ca atunci cand ramane fara un dinte, il poate obtine inapoi prin implant.

In ultimii ani implantologia a reusit sa fie din ce in ce mai bine conturata, ceea ce a dus la aparitia miniimplantului.

Ce este miniimplantul?

Conform reprezentantilor clinicii DR Vodita, cabinet stomatologic din sector 6, mini-implantul este un surub cu latime foarte mica, realizat din titan, care este pozitionat intre radacinile a doi dinti. Este utilizat cel mai adesea pentru persoanele care trec prin tratamente ortodontice, deoarece ajuta la o miscare rapida a dintilor.

Nu toate persoanele care au aparate dentare trebuie sa isi puna mini implanturi. Cel mai adesea, acestea sunt folosite atunci cand exista un numar insuficient de dinti sau nu exista ocluzie in unitatea de ancorare. De asemenea, miniimplantul poate sa fie folosit atunci cand lipsesc dinti si fortele de la masticatie nu au unde sa fie distribuite.

Este adevarat ca miniimplantul este invaziv, insa acesta nu este dureros, fiind un implant de dimensiunea unui ac.

Ce trebuie sa stii despre miniiimplanturi?

Acestea pot fi folosite la aproape orice persoana, mai putin la copiii cu varste de sub 10 ani sau cei care au o dantura care nu a ajuns inca la maturitate.

De regula, un miniimplant poate sa ramana fix pe perioade de pana la cativa ani si nu cauzeaza niciun fel de disconfort stomatologic.

Pentru a evita problemele, este bine ca orice miniimplant sa fie ingrijit corect. Astfel, nu trebuie sa lipseasca igiena dentara zilnica, insa este bine sa se foloseasca o periota de dinti cu dimensiuni mici si cu perii blande. Dupa periaj, este indicat sa se foloseasca apa de gura. Desi periuta electrica de dinti este din ce in ce mai populara, este contraindicat sa se foloseasca, deoarece este foarte brutala.

Poate miniimplantul sa inlocuiasca implanturile clasice?

In principiu da. Daca spatiul dintre dinti este foarte mic, dentistul poate sa recomande un miniimplant. De cele mai multe ori insa, acesta nu este la fel de rezistent precum este un implant normal, asadar, majoritatea dentistilor cauta alte solutii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *