mobilier-terasa

mobilier-terasa

Oricine este interesat sa cumpere mobilier terasa durabil, atractiv si la un pret accesibil, ar trebui sa caute mobilier din eucalipt – o tendinta noua si populara in randul celor care doresc sa isi decoreze cu stil terasa. Daca te-ai hotarat sa cumperi mobilier de terasa din eucalipt sau daca deja ai unul la tine in curte, atunci trebuie sa stii cum sa il ingrijesti si sa il mentii intr-o stare buna.

Mentinerea si ingrijirea mobilierului de terasa

Iata cateva sfaturi pentru mentinerea si ingrijirea mobilei din eucalipt astfel incat acesta sa ramana atractiv si functional cat mai multi ani:

Eucaliptul, de asemenea cunoscut sub numele de Jarrah, a devenit o alternativa populara la mai multe tipuri traditionale de mobilier de terasa din lemn, cum ar fi stejarul, paltinul, frasinul, ciresul, pinul, etc., datorita frumusetii sale naturale, accesibilitatii, durabilitati si rezistentei la deteriorare si la uzura. Este foarte important sa iti cureti in mod regulat mesele si scaunele realizate din eucalipt pe care le ai pe terasa. Indeparteaza orice substanta pe pe suprafata lor, inclusiv resturile de alimente, excrementele de animale si praful, cu apa si o carpa moale. Asigura-te ca vei usca toate suprafetele umede, de asemenea.

Totodata, poti sa iti mentii mobilierul prin aplicarea de ulei de tec pe suprafetele expuse. Uleiul de tec actioneaza ca un conservant natural care ajuta mobilierul sa straluceasca si sa reziste mai bine la fisuri, putrezire si alte efecte nocive. Freaca mobila din eucalipt cu ulei de tec cel putin o data pe luna, mai ales in timpul lunilor de primavara si vara.

Un alt lucru important in ingrijirea mobilei de eucalipt pentru terasa este sa o feresti cat mai mult posibil de intemperii. Ploaia, gheata, lapovita, grindina, lumina soarelui si alte manifestari meteorologice pot afecta serios lemnul de mobilier, provocandu-i fisuri, crapaturi si uscare. Un mod eficient de a feri mobilierul de terasa de conditiile meteo extreme este de a-i oferi o protectie imporiva apei si a razelor UV. Ai posibilitatea de a utiliza ulei de tec impreuna cu un produs chimic comercial de protectie, care sa sigileze mobila si sa o fereasca de apa, fara a afecta suprafata mobilei.

Pentru a fi sigur ca lemnul de eucalipt al mobilierului de terasa va fi ferit complet de apa, este recomandat sa achizitionezi niste capace de protectie care sa acopere mobila in timp ce aceasta este in aer liber. Cele mai multe capace sunt fabricate din materiale sintetice si vin cu bretele reglabile si elemente de fixare pentru a le mentine in loc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *