incalzire-pardoseala

Decizia de a instala un sistem de incalzire in pardoseala vine destul de rapid, in conditiile in care vorbim despre un sistem cat se poate de eficient si de ieftin pe termen lung. Alegerea celui mai bun sistem de incalzire poate sa puna o serie de probleme, insa.

In principiu, ai de ales intre doua mari solutii de incalzire prin pardoseala: sistemul electric si sistemul cu apa Ambele variante vin cu avantaje si cu dezavantaje, asadar, inainte de a lua o decizie este bine sa ai in vedere o serie de aspecte.

Incalzirea prin pardoseala pe sistem electric

Aceasta varianta de incalzire are marele avantaj de a se instala repede si usor. Sursa de caldura este extrem de facil de obtinut, in conditiile in care se va conecta direct la instalatia electrica. Din punct de vedere economic nu este cea mai eficienta solutie, insa consumul este de aproximativ 3-4 Wh pe metru patraci, asadar, nu se poate vorbi despre costuri uriase. Consumul vine la pachet si cu avantajul unei incalziri mult mai rapide decat in cazul variantei pe apa, asadar, merita din plin sa platesti cativa lei in plus la factura de energie electrica.

Incalzirea electrica prin pardoseala vine cu dezavantajul unui cost initial ceva mai mare fata de varianta pe apa si cu faptul ca in cazul unei defectiuni este nevoie de distrugerea podelei sau de folosirea unui sistem de rezerva. Este adevarat ca defectiunile sunt destul de rare, asadar, acest lucru nu ar trebui sa te dea inapoi.

Incalzirea in pardoseala pe apa


Este o varianta eficienta, insa spre deosebire de varianta electrica poate sa fie montata mult mai dificil. Practic, la instalarea unui astfel de sistem de incalzire este nevoie de cel putin doua persoane. Functionarea este si ea ceva mai greoaie iar inertia termica la pornire nu este la fel de eficienta ca si in cazul incalzirii electrice.

Cu toate astea, incalzirea in pardoseala pe apa este destul de apreciata datorita costurilor mici si a flexibilitatii. Energia poate sa fie luata din mai multe surse, incepand cu gazul si terminand cu lemnul sau chiar cu sursele naturale de apa fierbinte.

Daca ai nevoie de incalzire pentru o locuinta mica sau pentru incaperi mici, varianta electrica este cea mai potrivita, in timp ce incalzirea cu apa este ideala pentru solutiile mai complexe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *